In het appartement vindt u onze map met vele tips voor uitstappen en activiteiten in Nieuwpoort en omgeving.

Nieuwpoort en omgeving biedt werkelijk een zee aan mogelijkheden. Wat je hieronder vindt, is slechts een greep uit het aanbod. Maar de aandachtige lezer zal zeker opmerken dat onze appartementen qua ligging de ideale uitvalsbasis zijn !
De tram stopt tevens aan de achterzijde van ons appartement Novus Portus en op 250m van ons appartement Gaudi. De tram brengt u naar alle andere badsteden !

Alvast een voorsmaakje !

Voor wie houdt van de natuur en de zeelucht !


Een must voor iedere vakantieganger : de wandel- en fietspromenade langs de havengeul van Nieuwpoort-Bad tot in Nieuwpoort-Stad ! De topper van deze badstad. 
Of neem zeker ook eens de overzet naar de andere kant van de havengeul ! Aan de overkant vindt u een zo goed als verlaten strand. Dit strand is nl. enkel te bereiken met de veerboot ofwel te voet vanuit Westende.
En wat dacht u van een gezonde wandeling langs het strand tot in Oostduinkerke ?
Misschien is onze fotozoektocht door de groene villa-wijk iets voor u ?
Of kunnen wij u bekoren met onze duinenwandeling door het beschermd natuurgebied ?

Voor wie houdt van cultuur en folklore !


Bezoek het historische Nieuwpoort-stad met z'n gezellige marktplein (op vrijdag wekelijkse marktdag).
Sta op vóór dag en dauw en ontdek de bedrijvigheid in en rond de vismijn te Nieuwpoort-Stad. Proef letterlijk en figuurlijk de sfeer van verse vis en garnalen.
Duik in het oorlogsverleden van Nieuwpoort, Diksmuide (op 16 km) en Ieper (op 41 km).
En wat dacht je van Brugge 'die Schone' (op 43 km).

Trips voor de kids !


Herbeleef uw kindertijd en bouw samen met je kroost een reuze-strandkasteel ! Of ga op zoek naar die allermooiste schelpen.
Maak kennis met de dieren op de kinderboerderij in Nieuwpoort-Stad.
Vissen op het staketsel (de pier): tijdens de zomermaanden huur je voor een prikje een groot visnet op het staketsel en kun je krabben, zeesterren en heuse vissen vangen !
Go-carts zijn een gekend fenomeen langs de Belgische kust. Trappen maar !
Langs de zeedijk vind je ook klimtorens voor de 'stoere' kids en mini-bootjes voor de kleinsten.
Bij minder goed weer kun je een bezoekje brengen aan een zwembad (Floreal Club op 50m van het appartement of stedelijk vernieuwd zwembad in Nieuwpoort-Stad).
En ongetwijfeld een schot in de roos : Plopslaland De Panne !

Nieuwpoort en omgeving biedt werkelijk een zee aan mogelijkheden. Wat je hierboven vindt, is slechts een greep uit het aanbod. Maar de aandachtige lezer heeft alvast opgemerkt dat onze appartementen qua ligging de ideale uitvalsbasis zijn !